Article archive

Psikologji shqiptare

25/09/2017 20:18
...…Ti nuk je në Shqipëri për ta bërë këtë vend. Ti kishe nevojë vec për një skenë për ekzibicionizmin tënd, për kënaqjen e egos tënde...që së fundmi ndjehet e plotësuar pas kaq dështimesh a mosplotësimesh të gjata në…fëmini, intrigë, hakmarrje   ...Të mirës gjithmonë i lehin....

Psikologji Shqiptare

25/09/2017 19:47
…Ti nuk je në Shqipëri për ta bërë këtë vend. Ti kishe nevojë vec për një skenë për ekzibicionizmin tënd, për kënaqjen e egos tënde...që së fundmi ndjehet e plotësuar pas kaq dështimesh a mosplotësimesh të gjata në…fëmini, intrigë, hakmarrje   ...…Bota ndërtohet e ngihet mbi bazën e vlerave,...

Psikologji shqiptare

25/09/2017 19:35
Të mirës gjithmonë i lehin. Madje dhe ashtu kot, pa i ngarë as kurrë, tek shkon udhës në punë të saj…Ashtu si qentë e rrugës qenit të racës së mirë, ..Ashtu pa shkak e arësye?….jo vërtet  pa shkak: i shqetëson,i grryen me pamjen e vet…ju kujton si janë, ju kujton nga vinë, ju kujton kush...

"ZOGU I ZI" nga Ylli Pango - Libri i fundit në treg - UET Press

24/04/2014 22:44

Qëndrimet, besimet, sjelljet e shqiptarit sot

23/07/2013 09:11
(Të gjithë kemi humbur nga njeriu) Prof. Dr. Ylli Pango Udhëtonim nga Bari drejt një qyteti të vogël të Pulias. Do të zhvillonim një bisedë me mësuesit e kolegjit të atjeshëm. Italiani që na shoqëronte, një profesor filozofie i Kolegjit Rajonal të Studimeve Pedagogjike, hapi papritur një bisedë për...

Konformizmi social dhe përgjegjësia e secilit

23/07/2013 09:09
Konformizmi social është ndryshimi i sjelljes, sidomos asaj publike, i besimeve, ideve, opinioneve, (formalisht ose jo) për t’iu përshtatur besimeve e standardeve të shumicës, apo për t’iu nënshtruar presioneve sociale, të grupeve, individëve drejtues. Kjo bëhet për shkaqe të ndryshme, si nevoja...

INTERVISTA E PLOTE E PROF. DR. YLLI PANGO NE GAZETEN SHQIPTARE

12/07/2013 10:13
Ylli Pango: Jeta ime, nga komplekset e fëmijërisë, tek shpërthimi në vitet ‘90 NGA: ADELAJDA XHAMANI     Njerëzit janë të predispozuar të kujtojnë vetëm të këqijat.  Të...

Paragjykimet sociale

24/06/2013 10:37
  Paragjykimet përgjithësisht përcaktohen si gjykime të pafavorshme, përgjithësisht negative karshi njerëzve, formuar mbi bazë karakteristikash të përgjithshme, përkatësie në një grup të caktuar apo informacionesh të cekëta. Kështu kemi paragjykime mbi bazën e seksit, karshi femrave në...

FAMA

11/06/2013 10:31
Prof. Dr. Ylli Pango Njeriu quhet i famshëm kur është i njohur gjerësisht, ka raporte të gjera sociale, aktivitet a vepër me ndikim në jetën materiale a shpirtërore të mjaft njerëzve të tjerë. Fama ka përmasa që zënë fill nga ajo lokale apo kombëtare, e deri ndërkombëtare. Njeriu mund të jetë i...

Rinia politike; fenomeni i të rinjve në politikë (I)

13/05/2013 11:13
  Prof. Dr. Ylli Pango Rinia, cilët konsiderohen të tillë në Perëndim e cilët në Lindje. Të rinjtë në psikologjinë moshore perëndimore konsiderohen përgjithësisht ata që mbushin moshën 20 vjeç. Deri në moshat që mbarojnë me “teen” (sixteen, seventeen, eighteen, 16, 17, 18 etj) ata...
Items: 1 - 10 of 23
1 | 2 | 3 >>